Mijn missie is de zelfredzaamheid van kwetsbare burgers in onze samenleving te verhogen. Iets dat voortkomt uit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ik vind dat iedereen een kans verdient en wil daaraan bijdragen met mijn kennis en netwerk. Met de juiste ondersteuning kunnen deze mensen stappen zetten voor meer regie op hun eigen leven.
 

Samen werken aan zelfredzaamheid

Na mijn baan als groepsleerkracht in het basisonderwijs besloot ik al snel mijn vaardigheden in te zetten voor volwasseneneducatie, participatie en zelfredzaamheid. Zo begeleidde ik vrouwen naar scholing en werk, hielp organisaties bij het aanpakken van laaggeletterdheid en was nauw betrokken bij de doorontwikkeling van de methodiek Taal voor het Leven bij Stichting Lezen en Schrijven.

Inmiddels werk ik ruim 25 jaar met gemeenten, onderwijs, landelijke en regionale organisaties aan laaggeletterdheid, inburgering en onderwijsachterstand.

Bruggenbouwer

Om mijn ambitie verder waar te maken startte ik in 2019 mijn eigen onderneming: Kanz-advies. Een belangrijke stap in het verder ontwikkelen van de aanpak van participatie en laaggeletterdheid. Met mijn flexibele netwerk van experts binnen het onderwijs en het sociale domein kan ik voor ieder vraagstuk een maatwerkoplossing leveren. Niet verwijzen, maar verbinden. Dat is hierbij mijn motto.

Chérif ait Abderrahman, regiomanager Stichting Lezen & Schrijven:

Lidy is een positief kritische professional die omgevingssensitief, resultaatgericht is en van aanpakken houdt. Lidy is veelzijdig, kent de onderwijs wereld en het sociaal domein goed en kan op een natuurlijke wijze beiden bij elkaar brengen. Voor Lidy staat de participatie van kwetsbare mensen centraal. Zij is een betrouwbare collega, die nuance, humor, daadkracht en kwaliteit in een team meebrengt. Ik heb met veel plezier met Lidy samengewerkt en zou haar absoluut aanbevelen.